Hallo, ik ben Bert Kolk en als nieuw bestuurslid van Voeks Regio Rijnmond wil ik me graag even introduceren.

Ik ben 65 jaar, getrouwd met Renate en we wonen in Oud-Beijerland. We hebben twee kinderen en vier kleinkinderen waar we als blije opa en oma regelmatig op passen. Ik ben opgegroeid in het dorp(je) Luttelgeest in de Noordoostpolder. Na de middelbare school in Emmeloord heb ik in Groningen de Laboratoriumschool gedaan. Van daaruit ben in 1980 op het Pernisse laboratorium van Shell begonnen, waar ik in ruim 20 jaar veel verschillende jobs had en in de tussentijd ook flink wat bijscholing heb gedaan. Na het lab. heb ik via de technologie afdeling nog 12 jaar op de turnaround afdeling gewerkt. Ik was voor Pernis en een aantal andere Shell locaties medeverantwoordelijk voor het veilig en schoon opleveren van fabrieken tijdens een turnaround.

Inmiddels ben ik twee jaar met pensioen en dat bevalt uitstekend. Als vrijwilliger ben ik elke dinsdagmiddag te vinden achter de bar van Natuurbezoekerscentrum “Klein Profijt”. Dit ligt aan het fietspad tussen Oud-Beijerland en Goidschalxoord en het is zeer de moeite waard om eens op het terras langs de Oude Maas iets te drinken.

Bij de aankondiging van de laatste RLV werd gemeld dat er iemand gezocht wordt om het secretariaat over te nemen van Guus Stoelinga. Guus was haar zoektocht al meer dan een jaar geleden begonnen. Ze betitelt de functie als een “spin in het web”. Omdat ik nog niet goed wist wat dit allemaal in hield heb ik gevraagd of ik een korte “snuffelstage” kon krijgen. Dat was OK en inmiddels ben ik nu algemeen bestuurslid. In het komende jaar ga ik me, met raad en daad van Guus en de andere bestuursleden, de secretariële zaken eigen maken. Ik verheug me erop om de komende jaren binnen het regiobestuur bij te kunnen dragen aan het functioneren van Voeks binnen onze Regio.

Bert Kolk

Bert_Kolk.jpeg